duminică, 5 iulie 2009

Maestrul din iarbă




Roger Federer a câştigat pentru a şasea oară turneul de la Wimbledon, după ce l-a învins pe Andy Roddick cu scorul de 5-7 7-6 7-6 3-6 16-14. "FedEx" a stabilit un nou record. Elveţianul l-a depăşit la numărul de trofee obţinute pe Pete Sampras şi este din nou pe primul loc în clasamentul ATP.

Partida a durat mai bine de 4 ore, iar în setul decisiv Federer a reuşit cu greu să se impună în faţa lui Roddick. Un moment critic al meciului s-a petrecut în setul 2, când Roddick a ratat câştigarea acestuia, deşi a avut în tie-break 4 mingi de set. După victoria de la Wimbledon, Federer are în palmares 15 trofee de Grand Şlem.

Tenismenii Roger Federer şi Andy Roddick au jucat finala celui de-al treilea turneu de Grand Slam al anului, după ce au trecut în semifinale de Tommy Haas, respectiv Andy Murray.

Elveţianul Roger Federer, de cinci ori campion pe iarba de la Wimbledon între 2003 şi 2007, a jucat pentru a şaptea oară la rând în finala londoneză.

Pentru Federer aceasta a fost a 20-a finală de Mare şlem din carieră. El a mai câştigat Wimbledon-ul de cinci ori consecutiv, în perioada 2003-2007 şi cu această reuşită a egalat recordul lui Bjon Bjork, de şase ori câştigător aici.

Cap de serie numărul 6 la această ediţie, Roddick (27 de ani) a mai jucat de două ori finala la Wimbledon, în 2004 şi 2005 şi de fiecare dată a pierdut tot în faţa lui Federer. Pe parcursul carierei, americanul a cucerit un singur titlu de mare şlem, US Open, în 2003.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentează