luni, 28 septembrie 2009

Nica...dat afară!



Dan Nica a fost demis astăzi din funcţia pe care o deţinea de ceva vreme la conducerea Ministerului Internelor.
O mişcare evident strategică pe scena politică ţinând cont de apropierea alegerilor prezidenţiale din 22 noiembrie.
Mai pe scurt...cine conduce MAI-ul, organizează efectiv desfăşurarea alegerilor, iar acest lucru nu poate fi trecut cu vederea de cei direct implicaţi, cu atât mai puţin de primul ministru Emil Boc...care are şi puterea de a da "ordine" la conducerea acestui minister.

Ţinând seama că PSD-ul trebuie să numească pe cineva în locul lui Nica în 24 de ore, conform protocolului coaliţiei, acest lucru mi se pare imposibil de realizat deoarece această mişcare loveşte direct în inima orgoliului partidului lui Geoană, care şi aşa este destul de terfelit. Spun că este imposibil, gândiindu-mă la intenţia tacită a lui Băsescu de a-i înlătura pe pesedişti de la guvernare şi la toate motivele pe care aceştia le au, inclusiv demiterea lui Nica.

Este evidentă luptă celor două partide de la guvernare, care fac tot posibilul să mai căştige ceva voturi pentru candidatul lor şi care, spre dezamăgirea multora, se pretează la fel de fel de şiretlicuri ieftine.

UPDATE: Bineînţeles că cei de la PDL mizează pe retragerea pesediştilor de la guvernare, pentru a deţine controlul total în perioada care urmează.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentează