luni, 26 octombrie 2009

Votez sau nu?


Constat cu plăcere prezentarea laconică a 2 păreri total opuse despre alegerile din 22 noiembrie pe blogul lui Şerban Huidu.
Sincer ambele rezumă foarte bine starea de fapt a populaţiei din România, împărţită în două.
Însă aici mai lipseşte şi a treia parte din ecuaţie...cei care votează orbeşte, fără a cunoaşte nici măcar numele alesului lor, ce să mai spunem de program. Iar aceşti oameni se împart la rîndul lor în 2...cei plătiţi direct pentru a vota şi cei care fac parte din talibanii partidelor.
Zilele trecute spunea cineva foarte frumos la TV că de vină pentru situaţia politică de astăzi suntem toţi, adică toate categoriile de oameni cu drept de vot. Cei care votează constant...pentru că nu o fac aşa cum ar trebui ci contra cost,de aici luând naştere şi procentele anormale din Parlament, dar şi cei care nu votează, deoarece participă indirect la situaţia creată...prin atitudinea lor pasivă.
Deocamdată pot spune că fac parte din categoria oamenilor fără o opţiune clară de vot. Bineînţeles că uitându-mă la tv foarte mult, în special la emisiunile politice, ştiu foarte bine situaţia şi taberele din politică, în special programele candidaţilor la Cotroceni. La fel cunosc şi misiunile televiziunilor care nu sunt deloc greu de observat, chiar şi de un novice în domeniu.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentează