joi, 29 octombrie 2009

Încă o dovadă că oamenii lui Iliescu sunt prefăcuţi

Guvernul Croitoru la Comisiile de specialitate: Vasile Blaga si Bogdan Aurescu au primit aviz favorabil, iar Catalin Predoiu, Gh. Pogea, Adrian Radulescu si Mihai Seitan au primit aviz negativ

Sase din ministrii cabinetului Croitoru au fost audiati, miercuri, la Comisiile de specialitate ale Parlamentului. Dintre acestia doar Vasile Blaga (Ministerul Dezvoltarii Regionale) si Bogdan Aurescu (Ministerul de Externe) au primit aviz pozitiv. Gheorghe Pogea (Finante), Catalin Predoiu (Justitie), Adrian Radulescu (Agricultura) si Mihai Seitan (Muncii) au primit aviz negativ. Avizul comisiilor de specialitate este unul consultativ urmand ca intregul Cabinet Croitoru sa fie validat de catre Parlament in sedinta comuna a Camerelor. Pentru a obtine increderea Parlamentului, Guvernul are nevoie de 236 de voturi, in conditiile in care este sustinut de un singur partid PD-L, care are doar 172 de parlamentari.

Vasile Blaga a primit aviz favorabil de la comisiile de specialitate. UDMR a votat alaturi de PD-L in favoarea lui Blaga

Vasile Blaga a primit aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate pentru functia de ministru al Dezvoltarii Regionale. Cu 34 de voturi pentru si 28 impotriva, Blaga a primit aviz favorabil. Parlamentarii UDMR au votat alaturi de cei ai PD-L in favoarea lui Blaga iar PSD si PNL au votat impotriva. Comisiile pentru administratie publica si organizarea teritoriului si comisiile economice s-au reunit miercuri pentru a-l audia pe Vasile Blaga, ministrul candidat pentru portofoliul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului in Cabinetul Croitoru.

"Am primit voturi si de la PSD si de la UDMR, pe langa cele de la PD-L. Numai de la PNL nu am primit voturi. (...) In timpul audierilor, au fost cateva incercari de a aduce discutiile in zona politica venite din partea lui Varujan Vosganian, insa el este mai mult scriitor, asa ca l-am inteles.

Cred ca a contribuit la acest lucru si faptul ca am utilizat extrem de transparent fondurile si programele ministerului si ca totul a fost publicat pe site. Nu am facut diferente intre culoarea politica a unui presedinte de consiliu judetean sau primar. Nu am avut nicio plangere pana acum si chiar i-am intrebat pe cei de la PNL si de la UDMR daca au avut probleme in utilizarea acestor fonduri. Cred ca aceasta a fost cheia votului", a declarat Blaga la finalul audierilor.


Bogdan Aurescu, ministrul propus pentru Afacerile Externe, a primit avizul cu 32 de voturi, 10 impotriva si o abtinere

Bogdan Aurescu, propus pentru Ministerul Afacerilor Externe, a primit aviz favorabil din partea comisiei parlamentare. Votul final a fost: 32 de voturi pentru, 10 voturi impotriva si o abtinere. Bogdan Aurescu este al doilea ministru propus care primeste aviz favorabil, dupa Vasile Blaga (propus pentru MInisterul Dezvoltarii).

La finalul sedintei, Bogdan Aurescu a declarat ca scopul sau a fost atins prin aceste audieri, si anume de a provoca o dezbatere pe politica externa intr-un moment agitat in plan intern.Intrebat cine i-a propus postul de ministru al Afacerilor Externe, Aurescu a spus ca a primit propunerea de la premierul desemnat, Lucian Croitoru, dar a avut o discutie si cu Traian Basescu, avind in vedere atributiile de politica externa ale presedintelui.

Asta ca să ne dăm seama(pentru cei care încă nu ştiu), că membrii PSD, au fost, sunt şi vor fi mereu cancerul politicii, moralei şi poporului român.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentează