miercuri, 10 iunie 2009

Avem Parlament...şi European!


Olanda.
Geert Wilders, numarul unu pe listă, este un personaj căruia i s-a interzis la inceputul anului intrarea in Marea Britanie - chiar daca ajunsese pe un aeroport londonez - din cauza declaratiilor sale extremiste impotriva musulmanilor si a filmului sau, Fitna, considerat ca indemna la ura. Filmul critica dur Coranul si difuzarea lui a fost interzisa de guvernul olandez, insa el a fost totusi difuzat. In urma difuzarii, Al-Qaeda a amenintat ca il va ucide pe Wilders.



Danemarca.
"Cand ma uit la regulile de vot, vad ca tari precum Romania si Bulgaria au mai multe voturi (in Consiliu - n.r.) decat Danemarca, Suedia si Finlanda. Cred ca, cinstit vorbind, suntem mult mai inteligenti decat ei. Popoarele care nu au creat societati sanatoase nu ar trebui sa ia decizii pentru ceilalti europeni", a spus Camre.


Bulgaria.
E tanar, a ajuns in parlamentul bulgar, apoi ca euroobservator in PE la 23 de ani si a reusit sa se faca remarcat inca de la inceput: este vorba despre Dimitar Stoianov, singurul membru al partidului extremist bulgar Ataka ajuns in Parlamentul European.
Stoianov a suscitat nemultumirile parlamentarilor europeni in 2006, cand a facut niste comentarii la adresa tiganilor, pornind de la faptul ca Livia Jaroka, eurodeputat ungar rom, a trimit o scrisoare colegilor din PE in care le solicita votul pentru obtinerea unui premiu.


Marea Britanie.
Nick Griffin are 50 de ani, este liderul Partidului National Britanic si este parca o copie britanica a lui Gigi Becali. Are cazier, fiind condamnat in 1998 la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru ca a incitat la ura rasiala. Colegul sau de partid, celalat reprezentant in PE al BNP, Andrew Brons a fost si el arestat in 1984 si a primit o amenda de 50 de lire pentru ca a strigat "moarte evreilor", "putere pentru albi". Si reprezentantii partidului eurosceptic UKIP, tot britanic, au avut probleme cu justita.

P.S. Noi o avem pe EBA pe Becali şi pe Vadim.

2 comentarii:

andreiraduM spunea...

Parlamentul european are similitudini serioase, mai ca as zice profunde, cu parlamentul Romaniei.
Si, mai cred, ca la carma fiecarei institutii serioase, de maxima importanta, se "aseaza" cate-un carmaci "papusa", pentru ca terra sa nu fie doar un "teatru de razboi", ci si un "teatru de papusi".

Ionuţ Androne spunea...

Un teatru de păpuşi platit cu o grămadă de bani...mii de euro!
Este pentru prima oară când mi-ar surâde ideea de a fi, măcar pentru 2 luni, "o păpuşă".

Trimiteți un comentariu

Comentează