duminică, 14 iunie 2009

Re-ce-si-u-ne

Preşedintele României Traian Băsescu a anunţat ieri, în cadrul şedinţei de Guvern, că ţara noastră a intrat în recesiune, ca urmare a scăderii PIB-ului şi în cel de-al doilea trimestru al anului. Nimic nou, cel puţin pentru noi românii de rând care am fost nevoiţi să îndurăm consecinţele acestui fapt încă de la începutul anului. Nu ştiu cum se face că şi de această dată preşedintele nostru a aflat ultimul, sau cel puţin aşa a vrut să pară.

Iar dacă tot a dat ochii cu toţi miniştrii, secundat şi de presă, preşedintele a găsit că este momentul potrivit să aplice câteva directive. Printre cei vizaţi s-au aflat, Vasile Blaga şi Ecaterina Andronescu, cărora le-a atras atenţia asupra anumitor programe/activităţi ale ministerelor pe care le conduc.

Tabloul întâlnirii arăta ca o conferinţă de presă, în care miniştrii ţineau locul unor elevi indisciplinaţi, puşi la colţ şi sancţionaţi pe un stadion cu public, pentru ca umilirea să fie supremă.
Cunoscându-l pe Traian Băsescu, putem considera că aceasta scenă este una cotidiană, însă pare cu totul ieşită din comun placiditatea şi disciplina afişată de membrii cabinetului Boc, în faţa obiecţilor şefului statului.

În consecinţă, aceasta este încă o demonstraţie, dacă mai era cazul, a subjugării practicate de Băsescu asupra guvernării actuale, dar şi a slăbiciunilor unor oameni care se numesc, pe nedrept, miniştri.

2 comentarii:

andreiraduM spunea...

Recesiune oficiala... pana acum a fost precum economia, mai mult subterana!

Traian Basescu face ce stie cel mai bine sa faca. Mishto!
Si cand incearca sa fie serios, sa abordeze problemele cu maxima seriozitate, tot un mishto iese.
De altfel, eu cred, ca toti acesti ani in care ne-a "prezidat" au fost un mishto continuu, pe care l-am platit si-l vom plati greu, atat intern, cat si extern.

Ionuţ Androne spunea...

Nu poţi avea mai multă dreptate!

Trimiteți un comentariu

Comentează