miercuri, 17 iunie 2009

Ignoranţă şi macaroane

Pe data de 26 mai un român a fost ucis de 2 gloanţe în timpul unei răfuieli mafiote din oraşul italian Napoli.


La două secunde după ce românaşul nostru necăjit a fost împuşcat de acei criminali, acesta s-a refugiat, împreună cu soţia, într-o staţie de metrou, sperând într-o intervenţie salvatoare spontană a celor din jur.
Nici pomeneală de simţ civic din partea italienilor, aflaţi în număr mare în acel loc...probabil au vazut că este român, sau pur şi simplu au fost laşi, ceea ce mă face să cred că acei oameni iubesc filmele de groază cu oameni în agonia ultimelor suflări.
Pasivitatea şi indiferenţa criminală a acelor civili, demonstrează că victima nu a strigat după ajutor în limba italiană şi în consecinţă nu a primit niciun ajutor.
Într-o ţară cu mulţi moralizatori şi roboţi ai corectitudinii, un om, întâmplător român, moare.


2 comentarii:

andreiraduM spunea...

Buna de dimineata!

Trist, dar adevarat.
Italienii per ansamblu nu sunt asa, ci doar cei care traiesc in metropole, metropola dezumanizeaza.
Noi suntem inca la inceput, insa nu suntem departe de ei... curand vom fi la fel de indiferenti, reci, dezumanizati.
(Imi amintesc o scena dintr-un film, nu-mi mai stiu cum se numea, in care oamenii treceau peste cadavre pe strada, ca si cum s-ar fi ferit de vre-un excrement de caine).
Poate ar trebui sa fie o lectie pentru cei ce au aflat de aceasta tragedie, ca inainte de a pleca intr-o tara straina sa-si ia minime masuri de precautie, gen: numarul de urgenta (salvare), sa invete cum sa strige dupa ajutor in limba tarii respective, sa aiba numarul politiei si sa stie macar doua-trei cuvinte care sa-l ajute intr-o situatie dificila.

Dumnezeu sa ne-ajute sa nu pierdem si ultima picatura de uman din noi.

Ionuţ Androne spunea...

Nu ştiu cum este în Bucureşti sau în alte oraşe mari de la noi din ţărişoară(eu locuiesc într-un municipiu cu 40.000 de suflete), însă cu siguranţă există o osebitură între oamenii din aceste oraşe şi cei din oraşele mai mici.
Nu spun că târgoveţii sunt mai răi, dar în mod sigur sunt ceva mai reci când vine vorba de comportamentul civic.

Trimiteți un comentariu

Comentează